Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen

Praktijkervaring studenten in Made@school

Actueel 551 keer gelezen

ZOETERMEER - Leerlingen van het Praktijkcollege Zoetermeer runnen sinds enkele weken onder begeleiding van docent Ed la Croix en enkele andere docenten de winkel Made@school in de Dorpsstraat 86a. Alle producten zijn gemaakt of verpakt door leerlingen van het Praktijkcollege.

Door Kees van Rongen

Het winkelende publiek in de Dorpsstraat is verrast, als men spontaan op een doordeweekse dag de winkel binnenloopt. Het eerste wat opvalt, zijn de T-shirts, die men hier naar eigen ontwerp kan laten bedrukken met een afbeelding of tekst. Maar ook de cadeau-afdeling met allerlei originele cadeautjes als houtsnijwerk, snijplanken, vogelhuisjes, wijnkistjes, zelfs meubels als een salontafel allemaal door leerlingen vervaardigd op het Praktijkcollege aan de Dr. J.W. Paltelaan.
In Made@school is ook een professionele nagelstudio ingericht. “We zoeken nog wel bijvoorbeeld een ZZP-er, die gecertifieerd nagelstylist is om twee dagen per week de leerlingen in de nagelstudio te begeleiden,” vertelt Ed la Croix. De oud-ondernemer liet zich twee jaar geleden omscholen tot leraar om zo het ondernemen en lesgeven dichter bij elkaar te brengen. “Het mes snijdt aan twee kanten, inwoners kunnen bij ons terecht voor allerlei zaken en leerlingen uit het speciaal onderwijs doen zo ervaring op.”
Het blijft niet alleen bij de kledingafdeling en cadeauwinkel in Made@school. Volgens het zogenaamde shop in shop systeem is er ook een koffiebar. Enkele leerlingen gaan in de vroege morgen op pad om aan het winkelende publiek in de Dorpsstraat koffie vouchers uit te delen, zodat zij dan voor 11.00 uur een gratis heerlijk kopje koffie in de winkel kunnen drinken. Ook is er een drukkerij met professionele apparatuur, waarvoor enkele docenten nog wel een cursus moeten volgen. Dan kan er volop in kleur of zwart/wit geprint worden en boeken worden ingebonden. Online kan men de spullen doorsturen, die geprint moeten worden.

In Made@school kunnen mensen afspraken maken voor een drie-gangen lunch voor € 9,50 iedere woensdag of donderdag van 12.00 tot 13.00 uur in restaurant Proef in het Praktijkcollege Zoetermeer aan de Dr. J.W. Paltelaan 1. Of daar je auto professioneel laten stoomreinigen van binnen en van buiten vanaf 25 euro.“We hopen, dat snel de nagelstudio en drukkerij in gebruik kunnen worden genomen,” zegt Ed la Croix. Hoe dan ook is het nu al leuk om te winkelen in Made@school. Dat kan van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur tijdens de schoolperiode.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

The Five Guitars.
Jubileumtournee van The Five Great Guitars komt ook naar Zoetermeer 26 apr, 10:35
Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50