Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis

Actueel 452 keer gelezen

Zoetermeer - Hardlopers kunnen terecht op 2 juni als de derde editie van de Ronde van de Driemanspolder gehouden. Een mooie route wordt er gelopen door de prachtige Driemanspolder. Er kan worden hardgelopen maar ook gewandeld. Maar de Ronde is er niet alleen voor de sport. Het uiteindelijke doel van het hardloop- en wandelevenement is om zo veel mogelijk geld te doneren aan het Maja Anjohuis. Ook deze editie wordt de opbrengst verdubbelt door het Nationaal Fonds tegen Kanker.

Het Maja Anjohuis is een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en is in handen van een enthousiaste groep vrijwilligers. De bedenkers en oprichters daarvan zijn Maja en Henk Neijssel. Door het gemis van een “warme plek” in Zoetermeer tijdens Maja’s eigen kanker traject(en), ontstond bij haar de behoefte om dit voor anderen te creëren. Thans is het inloophuis gevestigd aan de Nathaliegang 79 (gebouw inZet).

Vooral om aandacht te vragen voor het inloophuis wordt de Ronde van de Driemandpolder georganiseerd. De afgelopen twee edities waren succesvol. Naast een groeiend aantal deelnemers aan de sportieve onderdelen, werd er veel geld gedoneerd. De afgelopen editie zelfs meer dan € 20.000,-.

Inschrijving
De online voor-inschrijving voor de aanstaande editie is in volle gang. Deze duurt tot en met 23 mei a.s. De online voorinschrijving is goedkoper dan de na-inschrijving. Daarnaast zijn er voor de na-inschrijving van het hardlopen slechts een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar. Kinderen (t/m 13 jaar) kunnen bij het hardlopen worden ingeschreven voor afstanden van 1 of 2 kilometer. Volwassenen hebben de keuze voor afstanden van 6, 12 of 18 kilometer. Wandelaars kunnen zich inschrijven voor mooie tochten van 3, 8 of 15 kilometer. Voor de wandeltochten kan onbeperkt worden ingeschreven.

De organisatie heeft besloten dat het evenement in het vervolg ieder jaar op de eerste zondag van juni zal worden gehouden. Ook zullen er kwalitatieve aanpassingen worden doorgevoerd. Zo is er bij het hardlopen met ingang van de komende editie een officiële tijdregistratie (chip/tijdmat) en hebben de parkoersen de juiste lengte. Voorts wordt er aan gedacht om het evenement in de nabije toekomst uit te breiden met andere sportieve activiteiten.

Sportief bezig in de Driemanspolder

Vrijwilligers
De organisatie is voor deze editie op zoek naar vrijwilligers die hun handen uit de mouwen willen steken bij het evenement. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via het e-mailadres vrijwilligers@rondevandedriemanspolder.nl.. Voor alle informatie en inschrijven: www.rondevandedriemanspolder.nl.

Het Streekblad is mediapartner van de Ronde van de Driemanspolder. Het blad doet in de aanloop naar-, tijdens en na het evenement uitgebreid verslag

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

The Five Guitars.
Jubileumtournee van The Five Great Guitars komt ook naar Zoetermeer 26 apr, 10:35
Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50